Pastoor Rudo Franken zegent de kapel terwijl Inge en Frank toekijken. (foto: Bert Roodbeen)
Pastoor Rudo Franken zegent de kapel terwijl Inge en Frank toekijken. (foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Opening en inzegening Franciscuskapel Ooij.

Algemeen

OOIJ – Onder grote belangstelling zondagmiddag 20 november aan de Kruisstraat bij Ooij heeft de opening en inzegening van de Franciscuskapel van Inge Vogels en Frank van den Hoogen plaatsgevonden.

De Franciscuskapel gewijd aan Franciscus van Assisi (1182-1226), de heilige die met dieren kon praten. Inge Vogels en Frank van den Hoogen wonende aan de Spruitenkamp hebben deze met een groot aantal vrijwilligers laten bouwen in een gedeelte van hun weiland aan de Kruisstraat.

Na het welkomstwoord en het bedanken van alle vrijwillige medewerkers door Frank, hebben zijn kleinkinderen het hekwerk voor de kapel geopend. Hierna werd deze door pastoor Rudo Franken het zegeningsgebed uitgesproken en ingezegend, waarna het lied van Sint-Fransicus werd gezongen, en was de kapel officieel geopend. In de kapel kan een kaarsje worden aangestoken. In het glas en loodraam zijn hun dieren van Inge en Frank verwerkt. De ceremonie werd met een drankje afgesloten. Naast deze kapel staat er nog een in Millingen aan de Rijn en bij het Zwaantje in Mook

Uitgelicht

Digitale krant