Cursus heggenvlechten aan de Derdebaan in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op 4 maart wordt er rond één van de percelen aan de Derdebaan te Groesbeek een heggenvlecht(-cursus-)dag gehouden.

De dag zal vooral praktisch gericht zijn en na een ‘korte’ instructie zal er vooral door het te doen geleerd worden, er zijn voor de dag twee verschillende typen heg ter beschikking waaraan gewerkt kan worden. Doel is de deelnemers kennis te laten maken met het authentieke heggenvlechten en de technieken die hierbij traditioneel gebruikt werden in deze omgeving. De technieken zijn erg simpel en kunnen door bijna iedereen uitgevoerd worden, dus ervaring is geen vereiste, mocht je wel ervaring hebben dan ben je natuurlijk van harte welkom en zul je op de hoogte gebracht worden van de nieuwste bevindingen over het verdichten en specifiek het ‘vlechten’ van heggen en wallen.

De vlechtdag zal om 10.00 uur beginnen met een stukje theorie, voor en na de lunch, met een lichte soep, zullen we gaan vlechten, de dag wordt circa 15.00u afgesloten met het bekijken van het behaalde resultaat en napraten met een kop koffie en/of thee erbij.

Nodig: lunch, boterhammen of iets dergelijks, soep, koffie en thee wordt verzorgd. Stevige schoenen en kleding aangepast aan de heersende omstandigheden. (regen, kou en doornen).
Stevige handschoenen, er zijn wel enkele reserve handschoenen maar als je hebt zijn eigen altijd beter.
Gereedschap, een snoeizaagje en of snoeischaar volstaan, takkenschaar en hiep zijn handig. Ook hiervan zijn beperkt extra van aanwezig. Goed humeur en mooi weer.

Mocht het vriezen overdag tegen de vierde maart, dan kan het vlechten geen doorgang vinden! Je blijft op de hoogte ná aanmelden.

Mocht je interesse hebben dan graag aanmelden vóór de 25ste februari ‘23 door een email te sturen naar info@heggen.nl, delen van deze uitnodiging mag maar er is een maximum van dertig deelnemers, en we proberen het zo ‘lokaal’ mogelijk te houden, ruim Rijk van Nijmegen is dan lokaal….
Mocht je buiten deze cursus geïnteresseerd zijn in het verdichten (vlechten-) van heggen, maar niet kunnen op deze datum, dan kan je toegevoegd worden aan een email lijst en zo op de hoogte blijven van cursussen en activiteiten hier omtrent, een email naar bovenstaand email adres volstaat.

Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. Na aanmelding krijg je details voor de dag toegestuurd.

Uitgelicht

Digitale krant