De laatste klanken van Gemengd Koor Ooij. (foto: Peter Hendriks)
De laatste klanken van Gemengd Koor Ooij. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Laatste klanken van het Gemengd Koor Ooij in Sint-Hubertuskerk

Algemeen

OOIJ – Tijdens de avondmis op zaterdag 20 mei in de Sint-Hubertuskerk in Ooij is afscheid genomen van het ‘Gemengd Koor Ooij ‘ en hebben hiermee de laatste zangnoten in de kerk achter gelaten. 

Het koor is in 1977 opgericht en had in de succesvolle jaren liefst tegen de 40 leden, het ledental liep uiteindelijk terug naar 17 leden. Het koor heeft in de 46 jaar 4 dirigenten gehad: Cor Hubbers, Geert Kummeling, Cecile Andriessen en Willem Wijnakker. 

Naast de reguliere Missen en uitvaarten heeft het koor ook gezongen in het Duitse Hallenberg, in Banneux en in huize Rosa in Nijmegen. Ook heeft het koor 38 jaar traditioneel een kerstconcert gegeven in de kerk of in Dorpshuis De Sprong.
Ouderdom van de leden en een beperkt aantal leden, mét de missen op de zaterdagavond in een koude kerk, hebben voor de opheffing gezorgd. Hiermee komt er ook een einde aan de zoals het zingen bij Cantorij, het zingen bij de avondwakes en de jaargetijdevieringen.

Na de Mis toog het gezelschap nog naar De Sprong, waar het afscheid nog even gevierd werd. Het koor werd hier toegesproken door diaken Henk Nieuwenhuis.

Uitgelicht

Digitale krant