Tweede overwinning voor Rood Wit

GROESBEEK - Tegen plaatsgenoot Millingen wist Rood Wit afgelopen zondag de punten in eigen huis te houden. Met een mooie 2-0 overwinning konden de Millingenaren weer naar huis.

De eerste helft waren de Groesbekers de betere ploeg en wisten dat om te zetten in een goede voorsprong. Rood Wit begon aanvallender en zette meteen goed druk op de verdediging van de gasten. De beste kans was voor Rood Wit. In de 11de minuut wist Khalid el Haddoutti met een mooi schot de verdediging te verrassen, maar de bal ging niet over de doellijn. Na diverse aanvallen kon in de 23ste minuut de voorsprong worden genoteerd. Een fraaie voorzet van Emir Tiganj werd door Khalid aangenomen en beheerst afgerond met een doelpunt, 1-0. Drie minuten later was het aan Ton van Doorn te danken dat er geen gelijkmaker kwam. Een aanval werd door de aanvaller wel goed ingeschoten maar uitstekend tegen gehouden door de Groesbeekse keeper. Vlak voor het einde van de eerste helft waren er nog een aantal hoekschoppen te nemen door de gasten. Toch was een hoekschop van Rood Wit goed voor de 2-0. Een hoekschop van Wesley Klomp werd door Omar Nejjari goed hard en onhoudbaar in gekopt. Na de thee begonnen de gasten feller aan de wedstrijd en moest Rood Wit alle zeilen bijzetten om de tegenstander van het lijf te houden. In de 55ste minuut ging het maar net goed toen een bal op de lat kwam. Rood Wit zette daar wel een paar goede aanvallen tegenover maar de inzetten van de aanvallers gingen net naast het doel. Dat gold voor Omar en ook Khalid wisten het doel niet te bereiken. De ploegen wisten niet meer te scoren en behielden de stand verder ongewijzigd op 2-0. Volgende week speelt Rood Wit een uitwedstrijd in Haalderen tegen HAVO. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.