Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bewoners Droogsehof in Malden krijgen er in één klap achttien buren bij

MALDEN – De bewoners van de Droogsehof in Malden hebben de afgelopen twee dagen liefst achttien buren bij gekregen. Tenminste de buren nog niet, maar hun huizen staan er al wel.

Op verzoek van projectontwikkelaar Poeijers uit Eindhoven heeft Heijmans er achttien ONE-woningen (ook wel Tiny houses genoemd) geplaatst. De eenpersoonswoningen voorzien van een zitkamer, keuken, badkamer en boven een slaapkamer. De woningen zijn bestemd voor jongelui in de leeftijd van 20 tot 35 jaar, die een binding met Malden moeten hebben.

De woningen zijn gerealiseerd op een braakliggend terrein aan de Droogsehof. Onlangs is er een informatiebijeenkomst geweest betreffende de One woningen in Maldensteijn. Daar werd duidelijk dat de belangstellenden een binding moeten hebben met Malden en konden zich vanaf afgelopen week inschrijven. Het is de bedoeling dat de nieuwe bewoners veel samen gaan doen. Zo komt er een gezamenlijke moestuin, indien interesse een gezamenlijke elektrische auto en fiets.

De huur bedraagt volgens de projectontwikkelaar 597,30 euro per maand, waarbij ook - indien van toepassing – huursubsidie tot de mogelijkheden kan behoren. Duurzaamheid staat bij het project hoog in het vaandel. Woensdagmiddag 24 oktober rond half 3 werden de laatste Heijmans ONE-woningen op de plaats gezet. De verwachting is dat de nieuwe bewoners eind december of begin januari de woningen kunnen gaan betrekken.

Meer berichten