Logo gemeentenieuwsonline.nl
Heumensoord. (foto: Martin van Lokven)
Heumensoord. (foto: Martin van Lokven) (Foto: Martin van Lokven)

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer: 'Meer respect voor elkaar'

REGIO - Recreanten en gebruikers van de natuurterreinen in het Rijk van Nijmegen ervaren regelmatig overlast van elkaar.

Boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten vertelt: "Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer nemen de klachten serieus en waar mogelijk ondernemen ze stappen om de verschillende gebruikers minder hinder van elkaar te laten ervaren en daarmee bij te dragen aan een positieve beleving van het gebied."

"Een van de zaken die aangepakt worden is dat we in het komende jaar de mountainbikeroute gaan verleggen", vult boswachter Lydie van Santen van Staatsbosbeheer aan. "Samen met de MTB clubs wordt voor deze doelgroep een nieuwe routenetwerk aangelegd. Daarnaast is in 2018 de gezamenlijke uitgave van een honden-los-loop-folder uitgebracht en kunnen we ook beter vertellen waar de honden wel en niet aan de lijn hoeven".

Ook de wandelaar gaat niets te kort komen. In 2019 wordt een eerste begin gemaakt met het wandelknooppuntensysteem in de gemeente Mook en Middelaar. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten gaan kijken of het mogelijk is de uitgezette paaltjes wandelingen van de gebieden op elkaar aan te laten sluiten. De wandelaar kan zo kiezen tussen een wandeling van vijf kilometer, maar kan naar keuze de wandeling verlengen.

De wandelroutes zijn terugvinden via de websites van de beide natuurorganisaties; www.natuurmonumenten.nl: en www.staatsbosbeheer.nl. Folders over de verschillende natuurgebieden, de hondenfolder of de ontwikkelingen in de gebieden zijn verkrijgbaar bij VVV's, in de regio, enkele horecagelegenheden en bij landwinkel De Mookerheide.

Meer berichten