Wethouder houdt vast aan procedure Brouwerij gaat definitief niet naar de kerk op De Horst

Algemeen

GROESBEEK – Ondanks dat de politieke partijen GVP en VOLG een motie in het vooruitzicht hadden gesteld om het college dringend te verzoeken brouwerij D'n Drul toestemming te geven om zich te vestigen in de witte kerk op De Horst, gaat het feest definitief niet door.

De partijen zouden daarnaast in de motie het college verzoeken de aanbevelingen van de ODRN en het Gelders Genootschap en overige instanties naast zich neer te leggen. Voordat de motie in de raadsvergadering van 31 januari behandeld zou worden heeft de brouwerij zelf de stekker eruit getrokken, nadat zij contact hadden gehad met wethouder Verheul die hen heeft laten weten de procedure omtrent de omgevingsvergunning van kerk naar bedrijf te willen afwachten. Dat zou zo'n half jaar in beslag kunnen nemen. Ook de kosten die noodzakelijk zouden zijn om de brouwerij naar hun wensen te krijgen lopen de pan uit, aldus Roland Boschman, Dit gegeven heeft de brouwers definitief doen besluiten af te zien van de kerk op De Horst hoe spijtig het ook is. Voor hen is nu optie B optie A geworden. Welke locatie dat is, wil Roland Boschman nog niet kwijt.

Op 24 maart vertrekken de brouwers naar China voor de afname van de gehele brouwinstallatie zoals de brouwketels, tanks, afvullijnen en bijhorende installaties. Het geheel zal eind mei in Groesbeek arriveren. De politieke partijen hebben inmiddels hun voorgestelde motie ingetrokken. De wijkraad van De Horst is bang – nu de brouwerij niet in de kerk komt – dat de kerk binnen de kortste tijd zal verloederen.

Uitgelicht

Digitale krant