Huisartsen voeren actie voor goede huisartsenzorg

Algemeen

HEUMEN/MOOK EN MIDDELAAR - Landelijk vragen huisartsen van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen ze in het belang van alle patiënten.

Huisartsen vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog. Steeds vaker wordt de zorg vanuit de thuissituatie geleverd. Steeds vaker wordt de zorg vanuit de thuissituatie geleverd. En wanneer patiënten verwezen worden naar het ziekenhuis, de ggz of andere zorgverleners zijn er vaak lange wachtlijsten.

Huisartsen willen: meer tijd hebben voor de patiënten; minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten; betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken in het land; dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost; minder administratieve lasten.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. De huisartsenpraktijken De Kroonsteen Beneden, De Kroonsteen Boven (Malden), Overasselt en Molenhoek en Medisch centrum Mook zijn die dag van 8.00-11.00 uur normaal geopend.

Van 11.00-12.00 uur zijn de praktijken alleen geopend voor spoed en vanaf 12.00 uur zijn de praktijken gesloten. Alleen voor spoedgevallen kunt u dan terecht bij de Centrale Huisartsendienst Nijmegen (CHN); 0900 8880.Zij hopen op ieders begrip.

Uitgelicht

Digitale krant