Afbeelding

Trotse moeders nog eens bij elkaar

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Woensdagmorgen rond de klok van 12.00 uur hadden zich vijf jonge trotse moeders verzameld – met hun jonge kroost - voor de Hema op het marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek. Menigeen vroeg zich af wat er aan de hand was, ze stonden zo keurig naast elkaar.

Het leek wel het spel 'Vijf op een rij '. Maar wat bleek? Zij hadden alle vijf zo'n 3 à 4 maanden samen de zwangerschapscursus gevolgd bij Wilma Hinsen in Groesbeek. In die maanden hebben de dames een speciale band met elkaar opgebouwd en ze hadden afgesproken als de kleinen er allemaal zouden zijn, ze samen een keer koffie zouden gaan drinken, en dat was woensdagmorgen/middag het geval.

De eerste die bij de cursus afviel was Marion; zij heeft 11 weken geleden zoontje Cas gekregen. Saskia volgde haar 2,5 week later, zij kreeg 8,5 week geleden dochter Lise. 6,5 week geleden was het Vera die zoon Jax ter wereld bracht. Vervolgens waren het Barbera die 6 weken geleden dochter Pippa kreeg en bijna dezelfde tijd bracht Lian haar zoon Luuk ter wereld. Tijdens het samenzijn onder het genot van een kopje koffie werden de bevallingen nog eens besproken. Alle vijf waren ze zichtbaar trots met hun kroost. Saskia woont in Gennep en Barbera in Millingen, maar Barbera was er van overtuigd dat zij naar Groesbeek terug zal komen, nog voordat Pippa naar school gaat, liet ze weten. De overige moeders wonen allen in Groesbeek.

Uitgelicht

Digitale krant