Afbeelding

Flessenactie SC Millingen

Algemeen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Vrijdagavond 21 april werd de jaarlijkse flessenactie van het JAC van SC Millingen georganiseerd. Elk jaar is dat de eerste vrijdag na het paasweekend. Vanaf 18.00 uur gingen de spelertjes van alle pupillen-teams (JO13, JO11, JO09) van SC Millingen met hun chauffeurs vanaf het clubhuis, in groepjes en verdeeld in 30 routes, op pad door Millingen aan de Rijn om lege statiegeldflessen op te halen.


Veel statiegeldflessen werden afgegeven, soms bierkratten en ook Duitse flessen. Als men geen flessen had, werd er spontaan geld gegeven. Nadien kregen alle spelertjes in het clubhuis wat te drinken en een zak snoep.
Innamepunt van alle flessen was dit jaar de parkeerplaats bij het sportpark. Rond 20.30 uur werden de opgehaalde Nederlandse flessen, Duitse flessen en kratten ingeleverd bij de winkels en het statiegeld afgedragen aan het JAC. De opbrengst van deze bliksemactie is bestemd voor de vele jeugdactiviteiten.

Het JAC is de chauffeurs dankbaar, evenals de vrijwilligers, maar vooral alle spelertjes van SC Millingen, die meegeholpen hebben.

Uitgelicht

Digitale krant