Logo gemeentenieuwsonline.nl

Samen de eikenprocessierups bestrijden met nestkastjes Buurt in Molenhoek slaat handen ineen

MOLENHOEK - Bewoners van de Wilmawijk (Oude Bovensteweg, De Hazelaar, Beukenlaan en Begijnenhof) in Molenhoek gaan samen nestkastjes bouwen voor kool- en pimpelmezen. Deze vogels zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

De gemeente Mook en Middelaar heeft een budget beschikbaar gesteld (een zogeheten ‘Vonkje') voor de aanschaf van materialen. Daarmee kunnen ongeveer vijftig nestkastjes worden gemaakt en opgehangen in de wijk.

“Afgelopen zomer hebben we veel last gehad van de eikenprocessierups. Gebleken is dat de aanwezigheid van kool- en pimpelmezen bijdraagt aan minder overlast. Daarom hangen we nestkastjes op. We hopen dat meer wijken en buurten dit idee overnemen, dan wordt deze aanpak nog veel effectiever. We hebben nestkastjes ontworpen die geschikt zijn voor koolmezen en pimpelmezen en die bovendien eenvoudig zelf te maken zijn. De bouwtekeningen zijn beschikbaar voor iedereen die belangstelling heeft’, aldus de initiatiefnemers.

De nestkastjes worden gemaakt op zondagmiddag 2 februari vanaf 12.00 uur op het pleintje aan de Heumensebaan in Molenhoek. Opvragen van de bouwtekening kan via tessa.jansen77@gmail.com en/of sarah.albers27@gmail.com.

Meer berichten