Verwachte zege Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Voor Groesbeekse Boys stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Estria op het programma. Het duel in Escharen werd al twee keer wegens weersomstandigheden afgelast. Ondanks dat het speelveld moeilijk te bespelen was wist de geel-zwarte formatie met een overwinning naar Groesbeek terug te keren. Een overwinning die gezien de stand op de ranglijst als verwacht mocht worden gezien. Groesbeekse Boys is door het resultaat opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. Estria blijft met één punt op de laatste plaats hangen.

Al na een halve minuut spelen diende de eerste grote Groesbeekse kans zich aan. Gijs Müskens zag zijn kopbal van dichtbij maar net over gaan. Tien minuten later was het wel raak. Ruben de Bruin wist een Estria aanval te onderscheppen en Gijs Müskens in stelling te brengen waarna laatstgenoemde nu wel de 0-1 aantekende. Daarop volgden nog drie goede kansen welke allen onbenut bleven. Na een half uur voetballen kwam de thuisploeg steeds vaker uit hun verdedigende stelling en wist zowaar de gelijkmaker te scoren.

De tweede helft leverde weinig goede kansen op. Na een uur voetballen was er dan ook een vrije trap nodig om op voorsprong te komen. Rens Hubers kopte hieruit de 1-2 binnen. Geleidelijk vloeide de krachten bij de gastheren weg en wist Sander de Bruin in de eindfase de bevrijdende 1-3 op het scorebord te brengen.

Aanstaande zondag 26 januari heeft Groesbeekse Boys een vrij weekeinde. Zondag 2 februari staat op sportpark Breedeweg de thuiswedstrijd tegen Rood Wit op het programma. Deze 'Bruukse derby' begint om 14.00 uur.