Logo gemeentenieuwsonline.nl
Charles Darwin.
Charles Darwin.

Hoorcolleges in de bieb over de evolutie van de mens

MALDEN - Bioloog Han Blok vertelt in Bibliotheek Malden het verhaal van de evolutie van de mens aan de hand van prachtige illustraties. In zijn tweeluik ‘Het conflict tussen Darwin en de kerk’ komt ook de tegenstrijdigheid tussen de evolutietheorie en het scheppingsverhaal aan bod. Kom luisteren en meepraten op dinsdag 4 en dinsdag 11 februari van 20.00 tot 21.30 uur.

De evolutietheorie van Charles Darwin staat aan de basis van de biologische wetenschap. De theorie van Darwin gaat ervan uit dat de ontwikkeling van diersoorten, inclusief de mens, gebeurd door natuurlijke selectie. Bioloog Han Blok vertelt in zijn eerste hoorcollege op 4 februari over de ontwikkeling van emoties, zoals jaloezie, schaamte en wraak. In het tweede deel op 11 februari gaat hij in op de biologische aanpassingen onder invloed van religie en oorlog. Ook komt de gevoeligheid van de mens voor propaganda en xenofobie aan bod.

De hoorcolleges in het kader van de ‘Universiteit van Malden’ worden gegeven door regionale experts. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro voor een kaartje, overige bezoekers 4 euro. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in Bibliotheek Malden of via www.obgz.nl/uni-malden. Hier staan ook de volgende hoorcolleges vermeld.

Meer berichten