Weggooien? Mooi niet.
Weggooien? Mooi niet. Foto: nvt

Repair Café en Inloop op de Paap goede doel Jan Linders Fonds

Algemeen

GROESBEEK - Het Jan Linders Fonds kiest ieder jaar een lokaal goed doel. Voor 2020 hebben medewerkers van deze supermarkt in Groesbeek gekozen voor het Repair Café en Inloop op de Paap. De vrijwilligers mogen het hele jaar activiteiten organiseren. De opbrengst van iedere activiteit wordt door het Jan Linders Fonds verdubbeld!

De Inloop is een laagdrempelig ontmoetingsplek gericht op kwetsbare mensen. We zoeken bewust naar manieren om met de buurt en dorpsbewoners in contact te komen. Het tweewekelijkse buurtsoepje, biljarten, dagelijkse maaltijden, allerlei workshops en het maandelijkse Repair Café zijn daar mooie voorbeelden van.

In het Repair Café repareren vrijwilligers defecte spullen zoals huishoudelijke apparatuur, computers, telefoons, fietsen en kleding. Doel is de afvalberg te verminderen en (buurt)contacten te leggen.

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 maart is de start van het Jan Linders Fondsjaar. In de winkel wordt een vaste informatiehoek ingericht. Promotiemateriaal en foto’s geven een goed inkijkje in wat het Repair Café en de Inloop zoal doen. Vrijwilligers vertellen het winkelend publiek over hun werk en de hele dag zijn er heerlijke wafels.

"Wil je graag helpen met de activiteiten? Laat van je horen en reageer. Mettie Kainama 06 10474589 of Piet Visser 06 41226799 www.repaircafe.org."

Uitgelicht

Digitale krant