Verdiende overwinning voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - De dames van Groesbeeks Glorie speelden zaterdagavond 7 maart een thuiswedstrijd tegen de dames van Desk uit Kaatsheuvel. De teams hadden bij aanvang hetzelfde aantal punten in de competitie.

Desk mocht de wedstrijd openen, maar benutte deze aanval niet. Groesbeek begon fel aan de wedstrijd en keepster Lise Giesbers stond meteen als een blok in haar goal. Hierdoor wisten de dames van Desk nauwelijks tot scoren te komen. Groesbeeks Glorie kwam op voorsprong door meerdere keren de hoekspeelsters vrij te spelen. De thuisploeg zorgde ervoor dat Desk niet goed in hun spel kwam door een strakke verdediging. Hierdoor stond het na een aantal minuten 10-2 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Het laatste kwartier van de eerste helft zakte de snel- en felheid van Groesbeek af, waardoor Desk goed terug kon komen in de wedstrijd. De teams gingen met een stand van 13-8 in het voordeel van Groesbeeks Glorie de rust in.

De dames van Groesbeeks Glorie wisten zich in de rust te herpakken en begonnen met een hoog tempo aan de tweede helft. Hierdoor ontstonden er verschillende break-outs die met doelpunten afgerond werden. Maar door het felle en fanatieke spel van Groesbeek, werden er meerdere penalty's uitgedeeld in het voordeel van Desk. Hiervan benutte de dames uit Kaatsheuvel een aantal succesvol. Ondanks de tegen-penalty's en 2-minuut tijdstraffen zette Groesbeek hun snelle spel en goede samenwerking door en pakten ze de verdiende winst met een uitslag van 24-15.

De volgende wedstrijd van Groesbeeks Glorie vindt plaats op zondag 22 maart om 14.15 uur tegen Camelot 1 in Tilburg.