Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het afhaalpunt van Bibliotheek Muntweg in Nijmegen. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid)
Het afhaalpunt van Bibliotheek Muntweg in Nijmegen. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid) (Foto: )

Thuis blijven lezen met de bibliotheek

REGIO - De bibliotheken zijn voorlopig gesloten, maar de Bibliotheek Gelderland Zuid blijft zorgen voor leesplezier thuis. In de vorm van e-books en luisterboeken, maar ook door bestaande reserveringen voor leden beschikbaar te stellen.

Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn gesloten tot en met 1 juni. Ook alle activiteiten zijn in deze periode afgelast. Toch staat de bieb niet stil. Sinds deze week worden de gereserveerde materialen die al klaar stonden in de vestigingen voor de sluiting, beschikbaar gesteld voor leden. Leden kunnen hun reservering op afspraak ophalen bij de bibliotheek. Voor diegenen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen, worden de materialen thuisbezorgd. Zowel in de bibliotheek als bij het thuisbezorgen worden de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht genomen.

“Juist nu is er behoefte aan fysiek leesmateriaal”, aldus directeur-bestuurder Bert Hogemans. “We krijgen veel telefoontjes van oudere mensen die geen internet hebben, geen bezoek krijgen en voor de afleiding heel graag boeken willen lezen.” Daarom heeft de bibliotheek eerst de leden van 65 jaar en ouder van de gereserveerde materialen voorzien. Deze week zijn de jeugdleden t/m 18 jaar aan de beurt. De druk op gezinnen is groot vanwege (t)huiswerk. Door kinderen en jongeren boeken aan te bieden, hoopt de bibliotheek voor ontspanning te zorgen in deze stressvolle tijd. De resterende reserveringen worden de komende weken beschikbaar gesteld.

Hogemans: “Ondertussen denken we na hoe we mensen zonder reserveringen in deze periode ook aan boeken kunnen helpen.”

Meer berichten