Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: MHFA Nederland
Foto: MHFA Nederland

Cursus Mental Health First Aid: Eerste hulp bieden bij 'verwarde' mensen

BERG EN DAL - Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leert je situaties beter inschatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren.

Je leert eerste onder andere hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, hoe je in een crisissituatie kunt handelen. En je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

Dit najaar organiseert Indigo deze cursus gratis in gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Nijmegen en Wijchen. De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden in de genoemde gemeenten zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW.

Bij volledige deelname ontvang je een bewijs van deelname. Een certificaat, met een geldigheidsduur van drie jaar, wordt verstrekt na deelname aan de vier trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets.

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers. Deelnemers per groep: maximaal 15 personen. Duur: vier bijeenkomsten van drie uur, verspreid over 4 à 5 weken. Kijk voor een cursus bij u in de buurt op www.mhfa.nl of informeer bij Indigo telefoon 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.

Meer berichten