Logo gemeentenieuwsonline.nl
Judotraining op veld van sportpark-Zuid. (foto: Bas Thijssen van Judovereniging Groesbeek)
Judotraining op veld van sportpark-Zuid. (foto: Bas Thijssen van Judovereniging Groesbeek) (Foto: Bas Thijssen van Judovereniging Groesbeek)

Judo als buitensport!

GROESBEEK - Nu de coronamaatregelen door de overheid zijn versoepelt en kinderen weer buiten mogen sporten, heeft Judovereniging Groesbeek deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen om weer judotraining te geven. Niet binnen, maar buiten werken aan judotechnieken, kracht- en conditietraining. De eerste training vond onlangs plaats.

Hoewel judo als binnensport wordt beschouwd, kunnen judoka’s ook goed buiten uit de voeten. Ook daar kunnen zij werken aan judotechnieken, kracht- en conditietraining. Judovereniging Groesbeek is verheugd de judoka’s weer trainingen te kunnen aanbieden na de versoepeling van de coronamaatregelen. De judoka’s en hun ouders reageerden enthousiast op het initiatief om buiten aan de slag te gaan. De kinderen hadden dan ook volop plezier tijdens hun eerste training.

Op dinsdag en vrijdag kunnen de jeugdleden tot en met twaalf jaar hun judotrainingen volgen op een afgezet deel van een kunstgrasveld op sportpark Zuid. Natuurlijk worden alle gedragsregels in acht genomen zoals anderhalve meter afstand tussen trainer en judoka’s en gelden er regels voor ouders die hun kinderen komen brengen en halen. Een aanwezige coronaverantwoordelijke vanuit het bestuur ziet erop toe dat de gang van zaken goed verloopt. Judovereniging Groesbeek biedt binnenkort aan jeugdleden vanaf dertien jaar een aparte buitentraining aan waarbij de anderhalve meter afstand tussen trainer en judoka’s en tussen judoka’s onderling geldt.

Voor meer informatie: secretariaat@judogroesbeek.nl of www.judogroesbeek.nl. Ook niet-leden tot en met achttien jaar die judotrainingen willen volgen, kunnen contact opnemen.

Meer berichten