Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: )

Het team van De Spil staat te popelen om gasten weer te ontvangen

GROESBEEK – Na tien weken gesloten te zijn in verband met het coronavirus mogen maandag (tweede pinksterdag) weer de deuren open van zowel restaurant De Spil als het terras.

In de afgelopen weken is het restaurant onder handen genomen en ziet er weer spic en span uit. Iedereen is door het virus de dupe geworden, waarvan de horeca in Groesbeek ook een flinke tik heeft gekregen, laat de eigenaar Michael Stekhuizen desgevraagd weten.

Vanaf maandag 1 juni mag De Spil in totaal dertig gasten in zijn restaurant ontvangen. Meer personen aan één tafel mag tenminste als ze uit één gezin komen. Als drie personen willen komen eten en die geen familie van elkaar zijn dan mogen er twee bij elkaar gaan zitten, terwijl de derde aan een andere tafel plaats zal moeten nemen. Om lekker te kunnen eten binnen, moet men reserveren. Het is niet anders, laat Michael weten.

Michael mag ook zijn terras uit gaan breiden. "Voor de corona kon ik op mijn terras zestig mensen kwijt en aan dat aantal wil ik blijven handhaven, ook als de stoelen anderhalve meter van elkaar moeten staan. Het terras wordt uitgebreid aan de kopse kant richting AH. Dat moet gaan lukken", daar is Michael van overtuigd. "Het is allemaal een heel gedoe maar het is niet anders. Het hele team is er klaar voor. "We staan te popelen om de gasten weer te kunnen ontvangen en in de watten te leggen. Dat hebben ook zij verdiend na deze tien weken." Inmiddels hebben Welmoed en Michael zowel een nieuwe lunch- als ook een dinerkaart met gerechten voor elk wat wils. "We kunnen haast niet wachten tot 1 juni 12.00 uur", laten beiden weten.

Meer berichten