Logo gemeentenieuwsonline.nl

Oproep van Sonja Poelen aan Groesbeekse ondernemer

GROESBEEK - Sonja Poelen voorheen eigenaresse Lunchroom de Kroon doet een oproep aan de Groesbeekse ondernemer.

"Aangezien ik nu wat tijd over heb, dacht ik misschien kan ik iets doen in deze moeilijke coronatijd. Dat heeft mijn op het idee gebracht om tassen te gaan vullen met lekkere en leuke spulletjes en deze te geven aan de kwetsbare mensen. Denk aan de 70-plusser, mensen met een beperking, alleenstaande of eenzame mensen die het nu extra moeilijk hebben.

De producten worden gekocht bij de Groesbeekse ondernemers. Zo hebben we een win win situatie. Om dit te kunnen bekostigen heb ik subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland, die ondersteunen dit soort plannen. En mijn aanvraag is goedgekeurd, dus ik hoef niet te schooien, ik kan de inhoud en de tassen kopen! Het idee is dat ik 400 tot 500 tassen wil vullen, per week ongeveer 25 tot 50."

TasLief
Wat zit er in de tas? 1 zelfgemaakt mondkapje, 1 zeepje, 1 papieren zakdoekjes, 1 leesboek, 1 tijdschrift, 2 plakken cake of klein cakeje, 2 stuks fruit, 1 zakje drop/bonbons of iets anders lekkers, 2 puzzels met prijsvraag, verassing (klein cadeautje voor zichzelf of te geven aan de mantelzorger), 1 bloemetje/plantje, enzovoort.
Een brief erbij waarom we dit doen, de namen van de bedrijven die mee doen. Hert is een hart onder de riem, lief zijn voor elkaar, samen overwinnen we corona. Het liefst natuurlijk de tas lekker vol, als bedrijven nog iets hebben liggen en willen schenken, graag!

Mijn vraag: Hebben jullie iets van mijn lijstje of iets anders wat leuk is erbij te doen? Het mag ongeveer 0,20 tot 1,50 cent per stuk kosten. Afhankelijk van wat het is! De hoeveelheid mag ook variëren van 25 tot 500 stuks. Dus heb je nog iets liggen wat voor een leuke prijs weg kan…

Week 22 willen we de eerste tassen klaarmaken. Willen jullie hier aan meedoen? Heb je vragen: 06 13830071 s.poelen@upcmail.nl. Ik kan ook even langs komen als je het persoonlijk wil bespreken. Natuurlijk op gepaste afstand", aldus Sonja Poelen.

Meer berichten