Logo gemeentenieuwsonline.nl
Koe in de Bemmelse waard. (foto: Leon Swinkels)
Koe in de Bemmelse waard. (foto: Leon Swinkels) (Foto: leon swinkels)

Bemmelse kunstenaars in Persingen

PERSINGEN/BEMMEL - Vier kunstenaars met Bemmelse roots, zagen onlangs hun geplande expositie door de corona-lockdown ten onder gaan. Maar zie; ook het Kerkje van Persingen is weer van het slot en de vier zullen daar in het weekend van 4 en 5 juli hun werken ten toon gaan stellen.

Jacqueline van Swelm maakt politiek pamflettistische acryl-schilderijen waarin ze met name de Midden-Oostensituatie op niet mis te verstane wijze verbeeldt. Rezie Hendriks is een duivelskunstenaar die zich zowel in twee- als driedimensionale uitingen thuis voelt. Wat zij exposeert blijft tot het laatste moment een verrassing. Zij beheerst een veelheid aan beeldende technieken waarmee ze de kijker een steelse blik in haar complexe binnenwereld gunt.

Leon Swinkels brengt portretten en daarnaast een ode aan het ons omringende rivierenlandschap in aquarel. Frank Timmermans vent onverminderd zijn sombere mens- en wereldbeeld uit met vaak wat ongemakkelijke, unheimische schilderijen. Voor het eerst vertoont hij nu ook fotopolymeer etsen, waarin zijn beeldtaal en thematiek zich eveneens makkelijk laten herkennen.

Het Kerkje van Persingen is voor deze expositie op 4 en 5 juli geopend van 11.00-17.00. Toegang is gratis. "Met de dan heersende coronamaatregelen wordt natuurlijk rekening gehouden, maar laat dat u niet weerhouden om er eens uit te wandelen of fietsen; er is ruimte genoeg!"

Meer berichten