Logo gemeentenieuwsonline.nl
Schilderij protestantse kerk Jouk Boon. (foto: Wim Moll)
Schilderij protestantse kerk Jouk Boon. (foto: Wim Moll) (Foto: )

Zomeropenstelling protestantse kerk Groesbeek

GROESBEEK - Net als in voorgaande jaren stelt de PKN-gemeente in Groesbeek haar historische gebouw in de zomermaanden weer open voor het publiek: inwoners, mensen uit de regio en passanten. Iedere vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur staat de deur van het gebouw aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek weer open.

De gastvrouwen en –heren leiden een ieder graag rond en vertellen over het gebouw met zijn rijke geschiedenis. In de hal onder de toren zijn wat panelen te bewonderen over de geschiedenis van de kerk. Of bezoek de prachtig onderhouden begraafplaats met enkele historische graven, een urnenwand en de gedenkboom. Uiteraard kan men ook gewoon plaatsnemen om te mediteren, voor een gebed, voor een gesprek of om te luisteren naar muziek.

Op vrijdag 17 juli speelt het blokfluitensemble ‘Musica Agatha’ in de kerk. "Tevens kunt u de expositie van de Limburgse schilder Jouk Boon bekijken met onder andere een aantal schilderijen van zijn serie ‘Kruisweg’, en nog een greep uit zijn veelzijdige oeuvre. Op de foto ziet u zijn impressie van de Protestantse kerk in Groesbeek. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 13 september.

De komende weken wordt steeds een vraag gesteld. Het antwoord kunt u tijdens een rondleiding te horen krijgen. Vraag van de week: Sinds wanneer heeft de kerk zijn huidige vorm?"

Ten overvloede: bij de kerkopenstelling gelden ook hygiëneregels als handen ontsmetten en afstand houden.

Meer berichten