Logo gemeentenieuwsonline.nl
Leden wandelvereniging Magnus. (foto: Renske Rombouts Bun)
Leden wandelvereniging Magnus. (foto: Renske Rombouts Bun) (Foto: )

Het zal stil blijven in Weurt de derde week van juli...

WEURT - Dit jaar zou wandelvereniging Magnus voor de 22ste keer het kamp opslaan in ontmoetingsplek De Kloosterhof in Weurt. De organisatie ervan was al in volle gang. En toen kwam Covid-19 ons land binnen geslopen en werd alles anders in Nederland en over de gehele wereld.

Op dinsdagavond 21 april viel het definitieve besluit dat de Nijmeegse Vierdaagse niet door mocht gaan. Voor Jan Polman hoofdcoördinator bij Magnus en in het dagelijkse leven werkzaam in de uitvaartbranche kwam dit niet als een verrassing. Als je de pandemie een beetje volgde, voelde je het aankomen. Met 49.000 wandelaars gaan wandelen en gaan feesten, waarbij er in één week tijd meer dan circa 1,6 miljoen mensen bij elkaar komen, zou een horrorscenario kunnen worden, dat moet je niet willen. Hoe pijnlijk en jammer zo’n besluit ook is, dit moet je begrijpen en accepteren en niet moeilijk over doen.

Maar Magnus gaat niet bij de pakken neerzitten, verschillende leden en gastlopers gaan meedoen met de alternatieve Vierdaagse in hun eigen woonomgeving. En om de saamhorigheid, die Magnus hoog in het vaandel heeft staan, te behouden is er op zondag 4 oktober een Magnus-evenement. Inmiddels wordt er ook al nagedacht over de volgende Nijmeegse Vierdaagse, die ongetwijfeld met strengere regelgeving zal komen. 'Hopelijk kunnen we ons verblijf in de Kloosterhof blijven organiseren. We blijven positief en laten het op ons afkomen. Een ding is zeker, het zal dit jaar stil blijven in en rondom De Kloosterhof in Weurt."

Meer berichten