Frouke Arns draagt voor. (foto: Agatha Sloot)
Frouke Arns draagt voor. (foto: Agatha Sloot)

Met oud-stadsdichter Frouke Arns wandelen langs poëzie

Algemeen

NIJMEGEN - Op 19 september binnen- én buitenactviteiten in het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek Mariënburg.

Of u gaat vanaf 11.00 uur buiten met oud-stadsdichter Frouke Arns in de binnenstad langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, zoals het onlangs onthulde ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926. De andere worden u voorgelezen. Over de locatie hoort u achtergrondinformatie. De wandelgids staat buiten vóór de bibliotheek klaar om met u te vertrekken. Aanmelden 24 uur te voren via 0653856040 of poëziecentrumnederland@gmail.com.

De wandeling vindt gezien de coronatijd plaats voor maximaal vijf deelnemers, voldoende afstand, geen coronaverschijnselen en een verplichte aanmelding.Kosten inclusief gids, route en gedichtenbundel zijn tien euro. Met de papieren wandelgids à 7,50 euro is de poëzieroute ook op eigen gelegenheid de volgen. Men kan ook een wandeling aanvragen als eigen groepsactiviteit, in overleg wordt een datum vastgesteld.

Of men hoort binnen bij de lunchpauzepoëzie vanaf 12.00 uur van Wim van Til welke nieuwe uitgaven er zijn opgenomen in de collectie van het Poëziecentrum. Hij bespreekt ze met de aanwezigen. Ook hiervoor gelden de verplichte aanmelding en coronavoorwaarden als boven.De entree binnen is vijf euro. Het entreebewijs is tevens een kortingsbon die ter plekke besteed kan worden in de PcN-Poëzie Te Koopkast.

Wim van Til bespreekt nieuwe uitgaven. (foto: Liesbeth Ulijn)

Uitgelicht

Digitale krant