Afbeelding

Natuurwandelroute N-70 zet de toon voor landschapsparade

Algemeen

BERG EN DAL - Op 4 oktober organiseert Via Natura het buitenfestival de Landschapsparade. Alle activiteiten vinden op de heuvelrug plaats. Het programma staat in het teken van de uitverkiezing van Berg en Dal als wandelgemeente van het jaar 2020 en het 50-jarige bestaan van de N-70 route.

De activiteiten vinden plaats op en rond het landgoed de Holthurnsche Hof, dat voldoende ruimte biedt om het festival ook in corona-tijd veilig te organiseren.

Onder leiding van inspirerende begeleiders ga je op pad en duik je in de natuur, het landschap en de rijke cultuurhistorie van de heuvelrug. Je hoort verhalen over bijzondere dier- en plantensoorten of over de nu nog zichtbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Interessant zijn de activiteiten van de Romeinen in dit gebied. Je kunt meedoen aan een workshop kaart en kompas. Kinderen kunnen mee of kiezen voor de speciaal voor deze dag gemaakte fotospeurtocht.

Op de website http://landschapsparade.nl/ staan alle activiteiten op een rij. Je kunt alleen meedoen na inschrijving. Het festival is niet vrij toegankelijk. Bestellen jubileumboekje N-70 route: info@bellefleurboomgaardbeheer.nl. Voor meer informatie: mail naar landschapsparade@gmail.com of bel naar Arno van der Kruis (06 12619049) of Tiny Wigman (06 15699350).

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant