De Horst 1 neemt de punten mee uit Heumen

DE HORST/HEUMEN - Op 27 september stond Heumen op het programma van De Horst 1. Waar Heumen binnen nipt de punten mee naar huis nam, was het de Horst die nu gebrand was op de winst.

Het fluitsignaal klonk en beide teams gingen fel van start. Het was Karin van de Poll die in het begin van de wedstrijd door een verdedigende fout een strafworp benutte. Hier wist Heumen snel op te reageren met een afstandsschot. Waar verdedigend de opdrachten bij de Horst uitstekend werden uitgevoerd, ging het aanvallend wat moeizamer. De stand ging gelijk op en de Horst wist helaas nog geen gat te slaan. Door een benutte strafworp van Karin Hopmans en schoten van Janiek van Kesteren en Jana van Empel, ging de Horst met een 4-4 stand de rust in. Coach Mikki zette de dames opnieuw op scherp.

De tweede helft begon. Malissa Jacobs wist meteen de voorsprong te pakken door een afstandsschot te leggen. Gevolgd door een korte kans van Jana van Empel. Hierna was het aanvallend erg zoeken bij De Horst en besloot Mikki om aanvallend te wisselen. Dit pakte goed uit en Dianne van Kesteren wist het gat te vergroten door middel van een afstandsschot. Dit werd verder uitgebreid met doelpunten van Karin Hopmans en Tessa Theunissen. Heumen wist nog een laatste schot te lossen en hierna klonk het eindsignaal. Met een eindstand van 5-9 gingen de punten mee naar Groesbeek. Volgende week speelt De Horst 1 thuis tegen KVC om 13.00 uur.