Weinig interesse in extra koopuurtje voor ouderen en kwetsbaren

Algemeen

GROESBEEK – Het extra koopuurtje voor ouderen en mensen die vatbaar zijn heeft in Groesbeek weinig of geen klanten opgeleverd. De Aldi aan de Spoorlaan die normaliter om 08.00 uur open gaat had zijn deuren ook al om 07.00 uur geopend. Hier kwam de eerste klant om 07.54 de winkel binnen, voor die tijd was er geen klant in de super te bekennen.

De medewerkster Anne had dit wel verwacht want een dag daarvoor waren er ook slechts twee klanten. Overigens ’s avonds van 18.00 tot 19.00 uur is er weer een uurtje voor de ouderen en mensen die kwetsbaar zijn en extra risico lopen.
Bij Jan Linders eveneens aan de Spoorlaan die ook om 07.00 open was gegaan voor de doelgroep daar kwam pas om 07.35 de eerste klant binnen. Wij hebben geen extra personeel, want dat begint normaliter om 07.00 uur omdat de super altijd om 07.30 uur open gaat, aldus bedrijfsleider Cor Peters. Wij gaan twee uur open voor de ouderen van 07.00 tot 09.00 uur. Dat is bij Albert Heijn ook het geval, volgens Peters. Enkele reacties van de vroege vogels: Arnold Toonen 77 jaar: "Ik vind het helemaal niks, ik ga altijd vroeg winkelen dan is het lekker rustig overal . Met deze regeling worden de ouderen gediscrimineerd."

Ook voor Huub (71) hoeft het allemaal niet. "Ik ga toevallig klussen daarom ben ik vandaag zo vroeg. De ouderen hebben de hele dag tijd in overvloed. Dan moeten ze nog vroeg op ook nog en zitten vervolgens de hele dag in huis."

Uitgelicht

Digitale krant