Jeanne Melchers in zonnetje gezet
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Piet Spanjers)</p>

(foto: Piet Spanjers)

(Foto: Piet Spanjers)

Jeanne Melchers in zonnetje gezet

GROESBEEK – Stichting Groesbeek Airborne Vrienden heeft onlangs Jeanne Melchers in het zonnetje gezet wegens het bereiken van haar 75-jarige leeftijd.

Jeanne was amper 30 jaar toen zij deel ging uitmaken van wat nu heet stichting Groeesbeek Airborne Vrienden. Jeanne maakte het allemaal mee, de massale bezoeken van oud strijders van de 82nd Airborne Division, de grote luchtshows, boekpresentaties en de eerste monumenten in Groesbeek. Ze dwong als dochter van voormalig hoofd van de Binnenlandse Strijdkrachten veel respect af. Voor de veteranen, hun familie en de vele vrienden en relaties van de Groesbeek Airborne Vrienden is Jeanne al decennia het vertrouwde gezicht. Binnen de Groesbeek Airborne Vrienden bewaakt ze het democratisch gedachtegoed en behoedt ze de club voor misstappen.

Ze hecht er veel waarde aan dat besluiten toch vooral unaniem worden genomen en ze is vaak de eerste die zich opgeeft voor mini-projecten. De betekenisvolle positie die zij binnen de club bekleedt wordt enkel door haarzelf wel eens onderschat. Onlangs bereikte Jeanne de 75-jarige leeftijd. Dit kon het bestuur van de stichting Groesbeek Airborne Vrienden niet ongemerkt voorbij laten gaan en verraste haar met een fraai boeket bloemen vergezeld van chocolaatjes.

Meer berichten