Kerkdijk in Ooij 30 km-zone
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Bert Roodbeen)</p>

(foto: Bert Roodbeen)

(Foto: Bert Roodbeen)

Kerkdijk in Ooij 30 km-zone

OOIJ - De Kerkdijk in Ooij is geen voorrangsweg meer, met het verwijderen van de voorrangsborden is de Kerkdijk tussen de Sint-Hubertusweg en Rietvoorn straat sinds 5 januari geen voorrangsweg en moet het verkeer zich net als op alle andere wegen binnen de dorpskern zich houden aan de 30km-snelheid en het verkeer van rechts voorrang verlenen.

Naast de drempel bij de kerk zijn er op de Kerkdijk nog diverse aanpassing gedaan. Zo is de berm bij de Jonkmanshof aangepast en verhard, enkele snelheidsremmende chicanes en een zogenoemde verkeerspunaise boven aan de prins Bernhardstraat. Hoewel deze punaises minder effectief zijn om de snelheid te remmen dan plateaus of drempels, ze hebben wel een zekere attentiewaarde.

Volgens de gemeente stond dit al langer in de planning en is dit met de wegwerkzaamheden gelijk meegenomen. Ook op ander wegen zijn aanpassingen verricht. Alleen nog het overbodige einde 30 km-zone portaal boven aan de Prins Bernhardstraat een goede bestemming geven, dan is het voor iedereen duidelijk! Meer op www.inhetlaag.nl.

Meer berichten