Diamanten huwelijk in Mook
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Familie Linders)</p>

(foto: Familie Linders)

(Foto: Familie Linders)

Diamanten huwelijk in Mook

MOOK - Tijdens de Mookse kermis nu 61,5 jaar geleden zijn Joep Linders en Dorry Rovers beiden woonachtig in Mook bij elkaar gekomen.

Na anderhalf jaar verkering is het stel getrouwd en zijn gaan wonen aan de Pastoor Fabritiusstraat in Mook van 1961 tot 2018 en wonen nu sinds drie jaar in hun knusse seniorenwoning in de Kleine Blokstraat. Joep was kok in het toenmalige hotel-restaurant De Schans waar ook hun huwelijksfeest is gehouden. Later is Joep kok geweest bij hotel De Valk in Molenhoek, hotel De Plasmolen en bij de paters Passionisten in Mook. Hier werd later het schippersinternaat in gevestigd en werd Joep kok op een binnenvaartschip (opleidingsschip).

Dit heeft Joep gedaan – van maandag tot vrijdag van huis - tot aan zijn vervroegd pensioen op 59 jarige leeftijd. Joep kookt nog steeds elke dag voor zijn Dorry. Dorry had voor haar touwen de leiding over de huishouding in de verpleegstesrflat. Na het trouwen moest zij stoppen met werken, dat was toentertijd de regel.

Het paar heeft een dochter en een zoon gekregen die beiden drie kinderen hebben gekregen. Joep en Dorry zijn ontzettend blij en trots op hun zes kleinkinderen en hopen ook nog eens achterkleinkinderen te krijgen. De hobby van Dorry was het maken van kleren voor de kinderen en zij kon ontzettend goed handwerken en heeft nog heel wat jaren als coupeuse gewerkt bij het schippersinternaat. Ook is Dorry jarenlang vrijwilligster geweest bij de plaatselijke Zonnebloem.

Nu Dorry wat ouder is geworden is een aantal dingen moeilijker geworden en heeft ze zich bekwaamd om op een tablet What’s App te gebruiken, waardoor ze veel contact heeft met haar kinderen en kleinkinderen.
Voor Joep was zijn tuin alles; die zag er ook altijd perfect uit. Ook heeft hij jarenlang als vrijwilliger de begraafplaats in Mook bijgehouden. Joep heeft als 12-jarige jongen een graf van een Engelse soldaat geadopteerd op de oorlogsbegraafplaats in Mook. Hierdoor heeft hij een levenslang contact gelegd met de Engelse familie van deze jonge soldaat waarvoor hij ook een Engelse onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen.

Het feest kan op 25 januari in verband met het coronavirus geen doorgang vinden, maar Joep en Dorry kennende zal dat ongetwijfeld in een later stadium gaan plaatsvinden.

Meer berichten