Documentaire over de geschiedenis van het Groesbeeks carnaval
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: William van Fiem)</p>

(foto: William van Fiem)

(Foto: William van Fiem)

Documentaire over de geschiedenis van het Groesbeeks carnaval

GROESBEEK – Op initiatief van Film Archief Groesbeek is Wlliam van Fiem samen met Fred Sanders druk doende om een documentaire in elkaar te zetten over de geschiedenis en het heden van het Groesbeeks carnaval.

"Om de documentaire te maken komt de corona tijd nu goed uit, maar niet voor mij als caféhouder (uitbater van café ’t Huuske aan de Kloosterstraat)." In het café is momenteel een studio ingericht waar de opnames plaatsvinden. In totaal komen er 100 tot 150 Groesbeekse carnavalisten aan het woord met onderwerpen die allemaal betrekking hebben of hadden met het Groesbeeks carnaval.

In verband met de coronatijd wordt iedereen apart ingepland en opgenomen. Alle facetten van het carnaval zullen worden belicht zoals de diverse optochten, Carnavalsvereniging De Feestneus, carnavalsvereniging Bruukse Narren en carnavalsvereniging Net Aecht, Het SOK, Schlagerfestival en de pronkzittingen. De geïnterviewden zullen vragen gesteld worden over het ontstaan van het Groesbeeks carnaval, de ontwikkelingen van het carnaval in de loop der jaren en hoe de carnaval er op dit moment bij staat. Het commentaar dat in de documentaire gegeven zal worden is van jong tot oud. Als de carnaval begint gaat de uit elf delen - van elk ongeveer één uur -bestaande documentaire van het Groesbeeks Carnaval ook de lucht in vermoedelijk via Omroep Berg en Dal, Sociaal Media en Filmarchief Groesbeek .

Meer berichten