Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Fantastisch pand voor demente ouderen in Groesbeek

GROESBEEK – De voormalige locatie van Clown Kwibus aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek is in slechts zeven maand tijd verbouwd tot een fantastisch gebouw waar in totaal twintig dementerenden onderdak zullen gaan vinden.

Volgens de locatiemanager Gaby Arians is de opening van het riante gebouw op 11 juni. 14 juni komen de eerste drie bewoners hier hun intrek nemen. Twee dagen erna komen er weer drie bewoners bij en dat gaat zo door tot het aantal van twintig bewoners is bereikt. Zij krijgen allen een eigen kamer met badkamer. Daarnaast zijn er twee grote woonkamers en een activiteitenkamer. Er wordt iedere dag vers gekookt in de grote keuken door de eigen kok, dus iedere dag vers, laat Gaby weten. De naam is ook al bekend, die wordt ‘Het Zevenheuvelenhuis'. In totaal komen er 28 medewerkers van wie het merendeel afkomstig is uit de zorg in Groesbeek en de rest uit de directe omgeving.

Ook de bewoners komen voor het merendeel uit Groesbeek. In Het Zevenheuvelenhuis zijn de bewoners met dementie verzekerd van 24 uur per dag gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Persoonlijke en betaalbare zorg worden er samengebracht. De bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. "De mensen die bij ons komen moeten zich voelen alsof ze thuis zijn. Het personeel past zich aan aan de bewoners. Dat is ons doel", aldus Gaby Arians. "Het is ook geen gesloten gebouw of afdeling, de bewoners zijn vrij wat ze doen. Er zal er best wel eens iemand weglopen, maar ze moeten het zo naar hun zin hebben, dat ze niet weg willen lopen." Voor organisatie ‘Dagelijks Leven' is dit Zevenheuvelenhuis de 64ste locatie voor demente bewoners in het land. Wonen in Het Zevenheuvelenhuis is betaalbaar voor iedereen.

Meer berichten