Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Anja Zaat en Marian Schijf op twee van de acht instrumenten. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Anja Zaat en Marian Schijf op twee van de acht instrumenten. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Beweegpark op sportpark Zuid

GROESBEEK – De Treffers heeft in coronatijd niet stil gezeten: de vereniging heeft een heus Beweegpark op sportpark Zuid gerealiseerd voor senioren, waarbij ze geadviseerd is door Marian Schijf van Kwiek Groesbeek. Op het park staan acht instrumenten van roestvrij staal, waar als men ze alle gebruikt het hele lichaam wordt getraind.

Het is een combinatie van kracht, lenigheid en conditie. Naast het beweegpark heeft Marian Schijf een beweegroute ontwikkeld. Langs de beweegroute staan paaltjes waarop aangegeven staat welke oefeningen men daar kan doen om fit te blijven. Door corona is zowel het beweegpark als de beweegroute nog niet officieel geopend, maar de sporters kunnen al gebruik maken van de instrumenten.

Momenteel is men nog druk bezig een informatiebord te realiseren alsmede informatiepaaltjes tussen de acht instrumenten. Het project is in handen van stichting Nijerf met advies van Marian Schijn. Ook de beweegroute met de nodige uitleg op de instructiepaaltjes is een idee van haar. De liefhebbers kunnen een screeningtest laten ondergaan met een fysiotherapeut en trainen onder begeleiding van een sportinstructeur. Ook kan men -indien het beweegpark niet bezet is- gebruik maken van de instrumenten en de beweegroute op sportcomplex van De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek. Op www.detreffers.nl komt alle informatie te staan van zowel het beweegpark als de beweegroute.

Meer berichten