Vrijwilligers in actie. (foto: W. Veenstra)
Vrijwilligers in actie. (foto: W. Veenstra) Foto: W. Veenstra

Voedselbank gaat verhuizen

Algemeen

GROESBEEK - Na een aantal jaren gastvrijheid te hebben genoten van Pluryn, gaat de Voedselbank Groesbeek e.o. deze maand verhuizen naar de Pannenstraat 29 in Groesbeek. Een gedwongen stap, want het Pluryn-gebouw aan de Zevenheuvelenweg is verkocht aan een projectontwikkelaar.

Het nieuwe pand, een voormalige slachterij, is de afgelopen maanden ingrijpend aangepast aan de wensen van de voedselbank. De aanpassingskosten konden worden betaald uit de gulle bijdragen van een aantal particuliere sponsoren; hun bijdragen geven vertrouwen dat de huur de komende jaren betaald kan worden. Een verhuisteam met enkele enthousiaste vrijwilligers heeft vele uren gestoken in onder andere het verlagen van de plafonds en het brandveilig maken van de ruimte. Het resultaat is een opslag- en uitgifteruimte, die optimaal voldoet aan de eisen van zowel externe instanties als van de voedselbank zelf.

Op 16 juni wordt het gebouw in gebruik genomen door de vrijwilligers, op 18 juni vindt er voor de eerste maal voedseluitgifte plaats. Voor de sponsors zal een aparte bijeenkomst met rondleiding worden georganiseerd.

Wilt u ook doneren, dan kan dat snel en gemakkelijk via de website van de voedselbank www.voedselbankgroesbeek.nl/geld-doneren.

Uitgelicht

Digitale krant