Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Waarnemend pastoor Aloys van Velthoven blij met ondersteuning. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Waarnemend pastoor Aloys van Velthoven blij met ondersteuning. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto:Joop Verstraaten)

Pastoor Aloys van Velthoven blij met ondersteuning

GROESBEEK – Tijdens een informatie bijeenkomt donderdagavond 10 juni in de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek liet waarnemend pastoor Aloys van Velthoven weten blij te zijn met de ondersteuning vanuit het bisdom door de heer Ton Lansdaal.

“Ik voelde een burn-out aankomen en heb de bisschop om ondersteuning gevraagd en die heb ik gekregen”, aldus Van Velthoven. “Ik heb hoop voor de toekomst”, liet Van Velthoven weten en gaf het woord aan de nieuwe penningmeester Dick Winkel. Winkel gaf als eerste aan dat de pastorie niet verbouwd wordt voor de huisvesting van jong-volwassenen met een lichte beperking. Dit is helemaal van de baan vanwege de hoge verbouwingskosten.

Het Bisdom heeft volgens Winkel laten weten dat de pastorie -zoals die nu is- ook voor de toekomst moet blijven. Financieel ziet de parochie er niet rooskleurig uit. Zo is de kerkbijdrage bijna gehalveerd, de collectes met tachtig procent gedaald, evenals de misintenties als de uitvaarten met zestig procent. Winkel deed een oproep aan de parochianen om de kerk financieel te blijven ondersteunen. Sjef Schmiermann gaf aan om in de nabije toekomst te bekijken of er mogelijk een andere functie voor de prachtige kerk gevonden kan worden.

Meer berichten