Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jacq. Pouwels (Juliana&#39;31) troeft Sjaak Swart (Oranje) af. (foto: Harry Smits)</p>

Jacq. Pouwels (Juliana'31) troeft Sjaak Swart (Oranje) af. (foto: Harry Smits)

(Foto: Harry Smits)

Meer mogelijkheden voor 55+voetballers

MALDEN - Het gaat zo goed bij de wandelvoetballers van Juliana’31, dat besloten is de trainingsmogelijkheden uit te breiden. Nu vindt de wekelijkse training plaats op dinsdag, maar vanaf 1 juli is dat ook op donderdag mogelijk. Onder leiding van de energieke trainer Jules Abbenhuis is een goede sfeer ontstaan, waardoor steeds meer mensen zich hebben aangemeld. Maar er is nog ruimte voor meer deelnemers.

Het uitgangspunt van OldStars’ is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Op deze manier ervaren zij de voordelen van een leven lang sport, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en het Ministerie van VWS. Het doel is om via de sportvereniging en/of omgeving ouderen (verantwoord) te laten bewegen. Zo doen zij (weer)mee en ontmoeten elkaar. Bovendien worden zij gestimuleerd de regie over hun eigen leven te houden.

De trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag. Het is zelfs mogelijk om op beide dagen aan te sluiten. “Vanaf 09.30 uur bent u van harte welkom op sportpark De Broeklanden, Broekkant 39 in Malden. We starten in het clubhuis met een kopje koffie en leggen u de te volgen training uit. Rond 10.00 uur begint de training onder deskundige leiding met een uitgebreide warming-up. Daarna wordt er gevoetbald volgens de OldStars’ reglementen, waarbij belangrijk is dat er geen fysiek contact is. Na afloop van de training is er de altijd gezellige derde helft.”

Meer berichten