Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Volleybal Buitenfeest Ikaros afgelast

GROESBEEK – Het eerste evenement in Groesbeek -het Volleybal Buitenfeest- van Ikaros is naar aanleiding van de verscherping van de coronamaatregelen afgelast. De gemeente Berg en Dal heeft alles in het werk gesteld in samenwerking met de organisatie Ino Groos en Hendrik – Jan van Haaren om het evenement doorgang te laten vinden. Maar vrijdagavond rond half zes werden zij ‘- na het schooljeugd toernooi - op de hoogte gesteld dat het evenement geen doorgang kan vinden naar aanleiding van de aangekondigde strengere maatregelen. 

Op het gehele feestterrein aan de Nieuweweg / Galgenhei staan diverse tenten, banken en niet te vergeten de uitgezette volleybalvelden en nu kan het niet doorgaan. Zaterdag zouden zo’n 450 volleyballers hun wedstrijd spelen terwijl er driehonderdd volleyballers zich in Nijmegen hebben moeten laten testen om het feestterrein op te kunnen komen en nu dit. 

Iedereen is teleurgesteld maar het is niet anders, aldus de organisatie. Na afloop zouden de 450 volleyballers zich te goed doen aan een barbecue met aansluitend een feestavond. Dat had de kas van Ikaros moeten spekken en dat wordt nu een financiële aderlating, aldus Ino Groos en Hendrik – Jan van Haaren die danig van slag waren toen het bericht binnenkwam. 

Gelukkig zijn alle leveranciers zoals de tentenbouwer, (horeca)leverancier van tafels, stoelen en stroomaggregaat en niet te vergeten de slager ons goed gezind. “Wij komen er samen wel uit”, liet Rober van Aarnoutse uit Gennep zaterdag weten. “Ik laat Ikaros niet vallen, het vlees kan ik opslaan maar de salades en rauwkost kan ik niet bewaren, die deel ik vandaag (zaterdag) aan de klanten in de winkel uit”, aldus Rober Aarnoutse. Zaterdag werd er met man en macht het feestterrein afgebroken, waarbij de 35 volleybalvrijwilligers spontaan hulp kregen van vijftien leden van ‘De Knolle Goar’.

Meer berichten