Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Heumensoord. (foto: Martin van Lokvan)</p>

Heumensoord. (foto: Martin van Lokvan)

(Foto: Martin van Lokvan)

Natuuractiviteiten bij Natuurmonumenten Activiteiten in het Rijk van Nijmegen

REGIO - De boswachters van Natuurmonumenten mogen weer excursies geven. Daarom is er een activiteitenprogramma gemaakt met activiteiten voor jong en oud, met en zonder gids. Zo kan je zelf kiezen wat het beste bij jou past. Van concerten tot stiltewandelingen en van kindertheater tot reeëntochten, voor ieder is er wat wils.

Op pad met de boswachter. Vanaf 10 juli zijn er weer excursies en andere activiteiten in de natuurgebieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op 31 juli een bosbad te nemen of op 25 juli het Tante Thee Theater te bezoeken met de voorstelling. Voor het gehele programma, informatie of reserveren kun je terecht op natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Speurtochten

Er is ook een onbegeleide tocht die je elke dag kan doen. Bij ‘De Tuin’, de horeca op Landgoed Mookerheide, is een speurtocht te koop. Kinderen vanaf 6 jaar leren alles over het landgoed en het landschap van de Mookerheide. Aan het einde van de tocht krijgen ze een schatkist mee naar huis. De speurtocht is van dinsdag tot en met zondag bij “De Tuin – tussen 10.00 en 16.00 uur – verkrijgbaar.

Ontmoet de boswachter

De boswachters van Natuurmonumenten gaan met onze promotiewagen op pad in het Rijk van Nijmegen. De boswachter heet je welkom in de gebieden, geeft informatie en je kunt er natuurlijk terecht met al je vragen. De boswachter is afwisselend aanwezig in Heumensoord, Landgoed Mookerheide, Sint-Jansberg en Mookerheide tussen 13.00 en 16.00 uur. Kijk voor data en locaties op natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Meer berichten