Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Groep 8 Op de Heuvel beleeft heerlijke dagen

GROESBEEK - Op woensdag 17 juli werd het omstreeks 15.00 uur een drukte van belang op sportpark Noord. Eerst kwamen vier onderwijzers van basisschool Op de Heuvel ‘kwartier maken’, waarna enige tijd later de lagere school afzwaaiers hun opwachting maakten. De ouders van deze schoolverlaters hadden, samen met de school, met Germania en de stichting Sportpark Noord geregeld dat ze een nachtje mochten overnachten op het sportpark.

Aanvankelijk zou dat plaatsvinden in legertenten maar vanwege het aangekondigde noodweer werd dit plan gewijzigd en werden de kleedkamers in plaats daarvan als slaapplaats ingericht. Daar werd dan ook fanatiek mee begonnen totdat iedereen een voor hem of haar geschikte plaats had gevonden. Het programma daarna had een sportief karakter tot ongeveer 20.30 uur waarna vanuit ‘Op de Heuvel’ een spooktocht werd gehouden. Daarbij moest door een viertal groepen zeven posten worden ontdekt waar men attributen kon verzamelen om “de vloek van het bos” te kunnen verbreken. Enkele van die attributen waren onder andere een amulet, een stuk perkament en diverse kristallen steentjes. De tocht was pas na middernacht afgelopen waarna een ‘rustige’ nacht volgde in de kleedkamers op sportpark Noord. Om 08.30 uur was het echter opstaan geblazen want onder de luifel voor het clubhuis stond een geweldig ontbijt klaar.

Daarna werden de kinderen verrast door de jeu de boulesclub van Germania die de kinderen de gelegenheid gaf om kennis te maken met deze sport. Aan het fanatisme van de kinderen viel af te meten dat deze sport niet alleen geschikt is voor mensen op leeftijd want er werd met veel enthousiasme gespeeld. Uiteraard mocht er ook gebruik gemaakt worden van de velden van het sportpark wat dan ook in ruime mate werd gedaan. Tegen 13.00 uur in de middag eindigde deze voor de schoolverlaters geweldige tweedaagse en konden ze hun enthousiaste verhalen aan hun ouders vertellen.

De ouders van de kinderen en basisschool Op de Heuvel bedankten het bestuur van Germania en het bestuur van de stichting Sportpark Noord voor de enorme steun die zij hebben ontvangen om deze dagen voor de kinderen onvergetelijk te maken. 

Meer berichten