Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dag en nacht sproeien in visvijver De Mies. (foto: Peter Hendriks)</p>

Dag en nacht sproeien in visvijver De Mies. (foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

Populariteit visvijver De Mies

GROESBEEK – De prachtige visvijver tussen het industrieterrein De Mies en de Koningin Wilhelminaweg heeft de afgelopen weken het nodige voor de kiezen gehad. 

Op een gegeven moment bleven dode vissen boven drijven en ware de Vrienden van Visvijver De Mies ten einde raad. Direct werd het Waterschap geïnformeerd en na onderzoek bleek dat er bijna geen zuurstof meer in het water zat. Nadat de vrienden van visvijver De Mies zestig dode vissen eruit hadden gehaald, bood het Waterschap een waterpomp aan, die dag en nacht staat te sproeien zodat de vijver weer van zuurstof wordt voorzien. 

Het Waterschap en de Visfederatie zijn van plan een stuk van de visvijver uit te baggeren om voor de vissen een schuilgat te creëren. Op een normale dag zoals vandaag (maandag 23 augustus) zaten er rondom de visvijver zo’n 17 vissers van jong tot oud te vissen. In het weekend zijn het er zo’n vijftig, aldus Heidi Verriet die de zorg van de jeugd van de Vrienden van de Visvijver op haar neemt, als die aan het vissen zijn.

Meer berichten