Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Groesbeekse crossclub viert 50-jarig bestaan met vier dagen motorcross

GROESBEEK - Piet Albers was een echte motorfanaat. Ruim vijftig jaar geleden had hij op zijn boerderij aan de Wylerbaan in Groesbeek een stuk land over en daar liet hij zijn zoons crossen. De meesten kwamen op hun brommer of motor via de openbare weg naar hun crossbaan. Al snel werden het serieuze wedstrijdjes.

In februari van 1971 besloot Piet met Jan Weijers, Wiel Zwitserloot en Selly van Peer om er een echte vereniging voor op te richten. In de voorkamer van Piets boerderij bedachten ze de naam: Motor en Bromfietsen Club (MBC) de Zeven Heuvelen. 

Zo begonnen op dat stuk Groesbeekse grond de crosscarrières van Piets zoon Karel (nog altijd actief motorcrosser), Tonnie Kaal en Jan Kaal. Alle drie bereikten ze de internationale status en namen deel wedstrijden voor het Europees Kampioenschap. 

MBC De Zeven Heuvelen zette Groesbeek op de kaart als belangrijke Nederlandse motorcrossgemeente. De club organiseert al dertig jaar een Nederlandse kampioenschap. Voor de jeugd op zaterdag en voor volwassenen op zondag. Zelfs drie keer organiseerde de MBC een wedstrijd voor het Europees kampioenschap. De MBC’-ers Reneé Albers (geen familie van Piet), John Cuppen en Nicky van Wordragen werden Europese kampioenen.

De MBC de Zeven Heuvelen viert zijn 50-jarig jubileum op 25 en 26 september. Op zaterdag is de jaarlijkse clubcross, op zondag is er ruimte voor nostalgie. Dan komen de oldtimers onder de crossmotoren aan de beurt. Naast de klassiekers is er ook een aparte klasse voor Groesbekers die hun oude brommer uit de schuur willen halen.

Het weekeinde daarna (2 en 3 oktober) organiseert de Groesbeekse club weer de Nederlandse kampioenschappen. MBC clubcross op 25 september: gratis toegang. Klassiekers op 26 september: entree 5 euro. Nederlandse jeugd kampioenschappen op 2 oktober: gratis toegang. Nederlandse kampioenschappen op 3 oktober: entree 7,50 euro.

Meer berichten