Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Byron Eekhout bepaalde de eindstand op 1-5. (foto: Huub Blom)</p>

Byron Eekhout bepaalde de eindstand op 1-5. (foto: Huub Blom)

(Foto: Huub Blom)

Winst voor schakers uit Mook

MOOK - Al vroeg in het schaakseizoen traden de twee zestallen van de SV Mook aan in de externe competitie. Als eerste speelde Mook 2 in Wageningen. 

Mook maakte de favorietenrol helemaal waar, maar het kreeg daarbij ook enige hulp van blunderde tegenstanders. Zo kreeg Rob Jansen een dame cadeau. Rob Boesten kende een valse start maar hij wist zich knap te herstellen. Huub Blom zag dat zijn aanval doorsloeg en Mook kwam zo met 3-0 voor. Hier bleef het niet bij. Kees van Straaten zette met een loperoffer de vijandelijke koning lelijk op de tocht en op het moment dat Kees een pion op het promotieveld plaatste, staakte zijn tegenstandster de ongelijke strijd. Byron Eekhout vocht vanuit een gelijke stelling naar de winst. Tussendoor werd de partij op bord 6, ondanks een toren voorsprong, verloren. Eindstand Wageningen 3 - Mook 2: 1 - 5.

In het eerste team gebeurde opvallend hetzelfde. Ook hier was op bord 6 een voorsprong van een toren niet genoeg voor de winst. Nog erger er werd verloren. Daar kwam voor de tweede keer een gelijke stand op het bord die avond in Arnhem tegen ASV 4. Frans Hazenberg en Wim Gielen hadden met twee degelijke overwinningen voor de eerste punten gezorgd, terwijl de kopman van Mook zijn partij zag verliezen. Het werd een spannend slot, waarin Niek van Diepen Mook voor de derde keer op voorsprong zette. Met een handigheidje zette hij zijn opponent mat. In de laatste partij waarin David Norris het met twee torens moest opnemen tegen een dame steeg de spanning naar een hoogtepunt. Een fout van de Arnhemmer zorgde ervoor dat met 4-2 won van een van concurrenten voor het kampioenschap.

Meer berichten