Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag!

MALDEN - Op woensdag 6 oktober is de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook KinderzwerfboekStation ‘Bij Puck’ doet mee! 

“Wij roepen kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Let op: tussen 12:30 en 16:30 uur kun je meedoen aan de activiteiten bij Station Bij Puck.”

Breng een boek!
De Kinderboekenweek start op 6 oktober. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind.

Wat is een KinderzwerfboekStation?
In Malden staan verschillende KinderzwerfboekStations. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten