Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De woning geheel uit hout opgetrokken. (foto: Werkgroep Duurzaamheid)</p>

De woning geheel uit hout opgetrokken. (foto: Werkgroep Duurzaamheid)

(Foto:Werkgroep Duurzaamheid)

Duurzame Dorpen Tour in Leuth

LEUTH – Op woensdag 13 oktober verzorgt de werkgroep van het Duurzaamheid café Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma in de grote zaal van De Vriendenkring in Leuth.

Om 20.00 uur begint de avond met het verhaal van twee inwoners uit Leuth en Ooij, die vertellen hoe zij hun woningen duurzaam hebben geïsoleerd waarbij alle aspecten aan bod zullen komen. Dit voor mensen die zelf ook plannen hebben hun huis te verduurzamen. In Leuth is het nieuwe wijkje in de Pastoor van Tielstraat staat een prachtige, geheel uit hout opgetrokken, duurzame woning in Scandinavische stijl. Anky van der Heide, de trotse eigenaar, komt vertellen over het ontwerp en de bouw van deze woning.
Na een korte pauze houdt de DAR een presentatie over de afval inzameling en verwerking waarvoor zij in de gemeente zorgdraagt. Tenslotte komt Gijs Kurstjens van ARK Natuurontwikkeling de plannen bekendmaken van de Ooijse Graaf en het hele gebied tussen Kapitteldijk en Driedijk. Aardige bijkomstigheid is dat de ARK eerst nog drie excursies organiseert in dit gebied op donderdag 7 – en zaterdag 9 oktober.
Voor het bijwonen van deze avond hoeft men zich niet van te voren aan te melden, wel wordt een corona toegangsdocument verwacht, de QR-code of een recent testbewijs in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Meer berichten