DVSG speelt een slechte eerste helft

GROESBEEK - Vandaag (zondag 24 oktober) speelt DVSG uit tegen VVLK. DVSG is gebrand op een goed resultaat na de vorige verloren wedstrijd. De wedstrijd tegen VVLK verloopt niet naar wens voor DVSG. VVLK is de bovenliggende partij.

DVSG kan geen greep krijgen op het spel, verovert de bal moeizaam  en de opbouw van achteruit verloopt stroperig. VVLK daarentegen weet met twee tot drie balcontacten de spitsen te bereiken. In de dertiende minuut is het dan zover. Een steekbal bereikt de lopende spits van VVLK en deze scoort de 1-0.

De spelers van DVSG lopen achter de bal en achter de feiten aan. Het ligt niet aan de inzet, maar de spelers vinden elkaar gewoon niet. Als in de opbouw achterin op knullige wijze de bal verloren wordt, staat het in de 25e minuut 2-0.
Nu wordt het echt wel penibel voor DVSG. Het wordt nog erger als in de 35e minuut een bal schuin voor het doel langs geschoten wordt en bij de tweede paal VVLK de bal nog weet binnen te tikken.

De ruststand is 3-0. Na rust is er gewisseld en komt Guus Ebbers in de aanval erbij. DVSG speelt nu meer aanvallend en creëert wat mogelijkheden. Uit deze mogelijkheden had echt wel een of twee keer gescoord kunnen worden. In de 72e minuut wordt uit een voorzet van Guus Ebbers die over de verdediging gaat bij de tweede paal de 3-1 door Tim Nillessen gescoord. Twee minuten later scoort Tim Nillesen uit bijna een identieke situatie de 3-2. Het lijkt alsof de wedstrijd is gekanteld. Helaas voor DVSG krijgt VVLK even later een penalty en zet de 4-2 op het scorebord. De wedstrijd is gespeeld. Volgende week is er weer een kans om op de ranglijst te klimmen als er van Niftrik thuis gewonnen wordt.