De Horst 1 speelt gelijk in Venhorst

Algemeen

DE HORST - Op 24 oktober reisden de dames van De Horst 1 naar Venhorst om daar te spelen tegen Jes/Klick ’15. De wedstrijd startte in een goede flow voor De Horst.

Vrij snel kwamen de dames op een 1-4 voorsprong door een strafworp en doorloopbal van Janet Verbeet, een doorloopbal van Malissa Jacobs en een afstandsschot van Emma Rutten. Jes/Klick ’15 die in de eerste fase van de wedstrijd wat moeite leek te hebben om hun draai te vinden, gingen met meer vertrouwen spelen. Terwijl de dames van de Horst de flow kwijtraakten.
In de aanloop naar rust wist de tegenpartij, naast een strafworp die nog door Malissa Jacobs werd verzilverd, de korf vaker te raken en werd de voorsprong van De Horst kleiner. Ruststand 4-5.

Met het eerste doelpunt na rust, een wegtrekbal van Janiek van Kesteren, leek de Horst haar voorsprong te herpakken. Echter, er volgde een fase waarin beide teams niet tot scoren wisten te komen. Hierna scoorde de tegenstander tot vijf keer toe. Janiek van Kesteren wist nog een strafworp te verzilveren. Met wat wissels voor de Horst in de laatste fase werd geprobeerd om de wedstrijd alsnog naar onze hand te zetten. Het verdedigende werk werd goed uitgevoerd en Malissa Jacobs wist nog twee keer de korf te raken. Met nog twee minuten op de klok waren er nog wat goede kansen, maar helaas beloonde de ploeg zichzelf niet meer. Einduitslag 9-9.

Op zondag 31 oktober om 13.00 uur staat de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie op het programma, een thuiswedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen. Doelpunten: 4 x Malissa Jacobs, 2 x Janet Verbeet, 2 x Janiek van Kesteren, 1 x Emma Rutten.