Logo gemeentenieuwsonline.nl

VVV verder als Tourist Information Points en CityStores

REGIO - VVV’s in het Rijk van Nijmegen en de regio Arnhem transformeren de komende tijd in Tourist Information Points (TIP’s) en Citystores. De eerste twee TIP’s openen in december in Kasteel Wijchen en De Pannenkoekenbakker in Plasmolen. 

In totaal realiseert initiatiefnemer Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen twee Citystores in Arnhem en Nijmegen en zo’n 30 tot 35 Tourist Information Points (TIP) in het Rijk van Nijmegen en de regio Arnhem. Naar verwachting openen dit voorjaar al tien TIP’s de deuren. 

Met de nieuwe koers groeit het aantal toeristische informatiepunten in de regio’s aanzienlijk. Manager Tourist Information bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen Silvijn van Pinxteren voegt toe: “Het grootste voordeel van deze transitie is dat we op locaties komen te zitten waar bezoekers zich al bevinden, zoals een hotel of museum.” 

Een aantal VVV’s sluit in lijn met de vernieuwingsslag de deuren, zoals de vestiging in de Wijchense Krullentoren op zaterdag 13 november. Deze zal vanaf 17 december verdergaan als een TIP in Kasteel Wijchen.
Wat is een TIP? TIP’s zijn informatiepunten bij een toeristische ondernemer, zoals een hotel of museum. Op deze locaties staat een informatiewand met een overzichtskaart van de regio met onder andere tien te bezoeken hotspots. Ook zijn er routekaarten voor fietsers en wandelaars te koop en kunnen bezoekers live-chatten met medewerkers van andere informatiepunten. Verder zal de persoonlijke service een sterke impuls krijgen. Van Pinxteren: “Zo krijgen medewerkers van de nieuwe locaties training in gastheerschap, waarbij zij leren hoe ze de inwoner en bezoeker uit hun regio het beste kunnen ontvangen en voorzien van de informatie en inspiratie waar ze naar op zoek zijn.”         

Meer berichten