Logo gemeentenieuwsonline.nl
Pieter van Eck 1997, Constructie 1025, binnendeuren, h. 125 cm, br. 250 cm, l. 250 cmuctie 1025, binnendeuren,
Pieter van Eck 1997, Constructie 1025, binnendeuren, h. 125 cm, br. 250 cm, l. 250 cmuctie 1025, binnendeuren, (Foto: )

Er is weer mooie kunst te zien!

GROESBEEK - Er is weer mooie kunst te zien in Kapel onder de Bogen op Dekkerswald in Groesbeek! Van 14 mei tot en met 5 juni 2022 gaan de deuren van het prachtige gebouw open en kan iedereen de expositie bezoeken die onder de titel ‘Metamorfosen’ schilderijen, beelden en glasobjecten bijeenbrengt van tien bekende kunstenaars uit het hele land. 

Enkele van de meest treffende beelden zijn van de hand van Pieter van Eck (1959-2021), die ook tijdens de opening van Kapel onder de Bogen in 2012 zijn indrukwekkende sculpturen tentoonstelde. Daarmee is deze reprise mede een eerbetoon aan deze onlangs overleden unieke Groesbeekse kunstenaar.

De titel Metamorfosen verwijst zowel naar de diversiteit van de geëxposeerde disciplines en kunstwerken als naar de plaats en aanleiding van deze expositie. Voor alle scheppende kunst geldt immers dat zij ontstaat uit verandering: van doek en papier tot schilderij, van steen, metaal en hout tot beeld, van zand met soda tot glas.

Dekkerswald diende vele jaren als longkliniek van het Radboudumc. Maar ook hier geldt: Panta rhei, alles stroomt, niets is blijvend. Deze zomer verhuist dit medisch centrum voorgoed naar de campus van de universiteit en zal het oude sanatorium een woonbestemming krijgen. De expositie ‘Metamorfosen’ beoogt mede deze transformatie luister bij te zetten.

Metamorfosen, een tentoonstelling van schilderijen, beelden en glasobjecten in Kapel onder de Bogen, Dekkerswald, Parklaan 273, Groesbeek. Van 14 mei - 5 juni, telkens op zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang vrij, parkeren gratis bij de kapel.

Meer berichten