Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Overzichtsfoto Koningschieten.</p>

Overzichtsfoto Koningschieten.

(Foto: Erna Lukassen)

Traditioneel Koningschieten bij BUB

BEEK-UBBERGEN - Schutterij BUB organiseert zondag 22 mei, na een afwezigheid van twee jaar, weer het traditionele Koningschieten. Er zal door leden op de kop en beide vleugels worden geschoten, waarna kan worden aangetreden voor het koningsschot. 

De winnaar zal tijdens de schuttersfeesten op zaterdag 2 juli worden gekroond tot koning van de Schutterij. Daarmee wordt het huidige koningspaar Koning Gijs I en Koningin Joyce I opgevolgd.

Naast het traditionele Koningschieten, wordt tegelijkertijd gestreden om de titel van Jeugdkonig(in). Jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar kunnen schieten voor de kop en beide vleugels van de vogel. Daarna kunnen jongens en meisjes vanaf 12 jaar aantreden voor het jeugdkoningsschot.
Iedereen mag deelnemen aan het jeugdkoningschieten. Een lidmaatschap van Schutterij BUB is niet vereist.

Het evenement zal zoals u gewend bent, worden gehouden op de Schuttersweide voor verzorgingshuis ‘t Höfke. We verzamelen om 13:15, zodat we om 13:30 in optocht ons huidige konings- en keizerspaar kunnen ophalen. Om ongeveer 14:30 uur wordt aangevangen met de schietwedstrijden. Aansluitend volgen de prijsuitreikingen van de schietwedstrijden, wordt de Jeugdkoning gekroond en kan het aspirant-koningspaar worden gefeliciteerd op de Schuttersweide.

Belangrijk: Dames en Heren 18+ schutters zijn verplicht zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs als zij willen deelnemen aan de schietwedstrijden. Zonder legitimatiebewijs mag er niet aan de schietwedstrijden worden deelgenomen.

Meer berichten