Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bezn met zijn Keyboard.&nbsp;</p>

Bezn met zijn Keyboard. 

(Foto:Joop Verstraaten)

Bewoners Mariendaal genieten van muziek door Ben Bussing

GROESBEEK – De bewoners van park Mariendaal kennen onderhand evenals Ben Bussing de liedjes van het toenmalige Nederlands bekende orkest The Sunstreams uit hun hoofd, en het verveelt niet.

In de zomerdag zit Ben met zijn felbegeerde keyboard Roland E-16 iedere zaterdagmiddag aan de achterkant van zijn woning aan de Hoflaan 16 met zicht op het Mariendaalpark muziek te maken. Het merendeel van de liedjes zijn van The Sunstreams en The Moonlichts, maar ook nummers van Helen Liebers kent Ben uit zijn hoofd.

Zelf zingt Ben tijdens het spelen op zijn keyboard uit volle borst mee. Zijn grote voorbeeld was en is nog steeds Wim de Bul. Na Wims dood wordt Ben nu vooral op de Stekkenberg – waar Ben kind in huis is – Ben de Bul genoemd, waarvan Ben stilletjes geniet. “Ik mocht vaak mee als De Bullen elders in het land moesten optreden en dan verzorgde ik ook de nodige hand- en spandiensten”, dat weet Ben zich nog tot de dag van vandaag te herinneren. Mijn keyboard met versterker en echo zou ik niet meer kunnen missen’, vertelt Ben. Wat dat betreft kunnen de bewoners van de Hoflaan en van park Mariendaal voorlopig blijven genieten van de muziek van Ben op de zaterdagmiddag.

Ben is 65 jaar en al bijna 50 jaar bij Pluryn in Groesbeek. Hij is in Groesbeek een graag geziene gast. Ook bij Germania is Ben niet weg te denken, voor Germania haalt Ben met een karretje oud papier op en dat doet hij al vele jaren.

Meer berichten